طرح رتبه بندی معلمان با اثر مستقیم بر وضعیت این قشر فرهنگی از مطالبات آنان است. طرح رتبه بندی معلمان تاکنون روند پر فراز و نشیبی را در دستگاه های قانون گذاری کشور طی کرده و همچنان نیز برخی از زوایای طرح رتبه بندی معلمان برای عموم محل سوال است. اما هم اکنون طرح رتیه بندی معلمان در چه مرحله ای قرار دارد؟ طرح رتبه بندی معلمان چگونه و کی اجرا خواهد شد؟
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرآنلاین، «سیدمسعود میرکاظمی» در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه) هیأت وزیران در جمع خبرنگاران در خصوص انتقاد برخی نمایندگان مجلس پیرامون اجرای طرح رتبهبندی معلمان گفت: بر اساس آنچه در قانون تصریح شده، رتبهبندی باید منجر به ارتقای کیفیت آموزشی شود و نباید صرفاً به چشم ترمیم حقوق به آن نگاه شود.
وی افزود: همکاران ما در تلاش هستند تا آییننامه اجرایی این قانون هرچهسریعتر تکمیل شود تا اجرای رتبهبندی معلمان در کنار تأمین معیشت این عزیزان، منجر به ارتقای کیفیت نظام آموزشی هم بشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: به محض اینکه احکام این قانون آماده شود، پرداختها شروع خواهد شد.
طرح رتبه بندی معلمان به تصویب هیئت دولت رسیده و وزارت آموزش و پرورش از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ ملزم به اجرایی کردن آن شده است.
آیین نامه اجرایی ناظر به قانون رتبهبندی معلمان در نشست هیئت وزیران مطرح و تصویب شد. این آیین نامه هفت جلسه در کمیسیونهای متعدد دولت مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به جایگاه معلمان گرامی و جامعه فرهنگیان موضوع نیاز به بررسیهای کامل داشت تا شان آنها رعایت شود و با در نظر گرفتن تمام جوانب، کلیات آیین نامه به تصویب دولت رسید.
این سخنان کوتاه، گفت و گوی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم در حاشیه نشست روز ۱۸ خرداد هیئت دولت با خبرنگاران بود.
این صحبتها به معنای آن بود که پس از گذشت ۱۰ سال از مطرح شدن این طرح و حضور ۶ وزیر در مسند ریاست آموزش و پرورش بالاخره اجرایی شدن قانون رتبه بندی معلمین به انتها می رسد.
وزارت آموزش و پرورش ملزم به اجرای این طرح است و بر اساس قانون مدیران این وزارتخانه مهم از تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ ملزم هستند ضمن تدوین آییننامه اجرایی این قانون، آن را به مرحله اجرا درآورند.
پس از تصویب این طرح سخنگوی وزارت آموزش و پرورش نیز با تنها انتشار یک توئیت در صفحه مجازی خود خبر از تصویب این طرح و اجرایی شدن آن داد.
طرحی که با توجه به مشکلاتی که داشته و زمانی که در این سالها از آن گذشته است، فرهنگیان چندان به آن امیدوار نیستند و حتی به بعضی از موارد تصویب شده این طرح مانند برگزاری آزمون برای این رتبه بندی اعتراضاتی داشتند.
حسین حق وردی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: بر اساس کلیاتی که در جلسه هیئت دولت تصویب شده است، فعلا دیگر آزمونی وجود ندارد و رتبه بندی معلمان بدون آزمون انجام خواهد شد.
بنابراین رتبه بندی معلمان بر اساس نص قانونی که مجلس تصویب کرده است، اجرا میشود؛ چرا که در آن نیز اسمی از آزمون نیامده است.
این صحبتها در شرایطی مطرح شده اند که پیش از این یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش از الزامی بودن برگزاری آزمون برای طرح رتبه بندی معلمین گفته و انجام این کار را برای اجرایی کردن طرح رتبه بندی مهم خوانده بود.
علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت: نباید شیرینی اجرای طرح رتبه بندی معلمان در کام فرهنگیان تلخ شود؛ بلکه بهتر است هر چه سریعتر وزیر آموزش و پرورش بدون تعلل و تاخیر اجرای آن را آغاز کرده و از شهریور سال گذشته پرداخت مابهالتفاوت حقوق معلمان را در قالب این طرح انجام دهد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با عنوان کردن افزایش حقوق معلمان با اجرایی شدن طرح رتبه بندی گفت: به نظر میرسد با قانون رتبه بندی معلمان حقوق فرهنگیان به طور متوسط سه تا ۶ میلیون تومان افزایش یافته و در کنار افزایش حقوق، جایگاه معنوی و شان و منزلت معلمان نیز در گروههای مختلف حفظ خواهد شد.
نیکزاد گفت: در اجرای این قانون معلوم نیست وزیر آموزش و پرورش به دنبال چه موضوعی است که در روند اجرای آن تعلل و تاخیر ایجاد کرده و بهتر است هر چه سریعتر این قانون اجرایی و عملیاتی شود.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با اعلام آمادگی کامل وزارت آموزش و پرورش برای اجرایی کردن طرح رتبه بندی درباره آخرین وضعیت این طرح گفت: آمادگی کامل اجرایی کردن این طرح از سوی وزارت آموزش و پرورش وجود دارد و با توجه به مهلت داده شده منتظر هستیم که دولت تاییدیه این پیشنویس را به ما ابلاغ و آن را نهایی کند.
به گفته این مسئول وزیر به تمامی استانها و ۷۵۰ رئیس اداره، کار تنظیم اطلاعات معلمان زیرمجموعه خود را بر اساس امتیاز ابلاغ کرده است.
او گفت: ما در آموزش و پرورش برای این طرح موظفیم که ۸۰۴ هزار معلم را بر اساس امتیازاتی که کسب میکنند به گروههای پنجگانه آموزشیارمعلم، مربی معلم، استادیار معلم و دانشیار معلم و استاد معلم تقسیم کنیم.
فرهنگیان و معلمین میتوانند درباره اجرایی شدن این طرح نظرات خود را با ما در میان بگذارند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای نظام رتبه بندی معلمان قطعی است و هیچ مانعی در مسیر تحقق آن وجود نخواهد داشت.
حمیدرضا حاجی بابایی گفت: امسال ۳۸ هزار میلیارد برای اجرای طرح رتبه بندی معلمان تخصیص یافته است.
او گفت: دولت برای اجرای نظام رتبه بندی معلمان ۲۵ هزار میلیارد تومان مشخص کرده بود که مجلس ۱۳ هزار میلیارد تومان دیگر به این مقدار اضافه کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم